Kleine chirurgie

Wanneer u last heeft van een klein vetbultje of een talgkliercyste kunnen wij deze voor u verwijderen. Ook als u cosmetische bezwaren heeft van een van deze bultjes of kleine huidwratjes op het lichaam kunnen deze eenvoudig worden behandeld. Tijdens uw bezoek aan Extracare bespreken wij uw klachten. Als u bij ons komt neem dan altijd een overzicht mee van uw medische voorgeschiedenis en een lijstje van gebruikte medicatie. Na het vraaggesprekje volgt er direct een lichamelijk onderzoek voor de indicatiestelling. Indien gewenst kunnen wij u vervolgens direct behandelen.

De volgende ingrepen voeren wij onder plaatstelijke verdoving uit:

Vetbulten ( lipoma )

Dit zijn onderhuidse vetbulten dieworden veroorzaakt door een opeenhoping van vetcellen. Door middel van een klein sneetje in de huid wordt de vetbult verwijderd. Door lichte druk op de huid uit te oefenen kan het lipoom vaak in een keer naar drukken. De huid sluiten we hierna met oplosbare hechtingen. Het verwijderde materiaal sturen we soms op voor pathologisch onderzoek.

Verstopte talgklieren ( atheroomcysten )

Dit zijn onderhuidse cysten (zakjes) die gevuld zijn met talg.Wanneer deze cysten scheuren, kan een ontsteking ontstaan. Door middel van een klein sneetje in de huid wordt de talgklier met het zakje verwijderd. De huid sluiten we hierna met een oplosbare hechting.
Bij alle ingrepen kunnen complicaties optreden na de behandeling. Denk hierbij aan het optreden van nabloedingen en wondinfecties. Bovenstaande behandelingen kunnen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Een verwijzing van uw huisarts is dan wel noodzakelijk.