Consult

Wanneer uw voor de eerste keer Extracare bezoekt voor een consult voor een dermatologische huidafwijking krijgt u een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en een dermatoloscopisch onderzoek voor de indicatiestelling. Dit is noodzakelijk om een eventuele medische noodzaak uit te sluiten of juist vast te kunnen stellen.

Bij het dermatoscopisch onderzoek wordt de huidafwijking beoordeeld en u krijgt meteen uitleg over de eventuele bevindingen.

Hierna stellen wij u een behandelplan voor en vaak kunnen we u indien gewenst direct behandelen. Indien er sprake is van een gecompliceerd probleem of wanneer wij het vermoeden hebben dat huidafwijking kwaadaardig zou kunnen zijn zullen wij u altijd doorverwijzen naar een specialist in de tweede lijn.

Zorgverzekering en vergoeding

Een consult wordt altijd vergoed vanuit uw verzekering wanneer u een verwijzing heeft van uw huisarts. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de kosten hiervan voor eigen rekening te nemen. Dat kan namelijk gunstig zijn wanneer u geen kosten maakt via het eigen risico. Lees hier meer over de vergoedingen van onze behandelingen.

Goedaardige (benigne) huidafwijkingen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering en deze vallen onder de noemer “cosmetische dermatologie”.